Cal Romesco

Risotto de coliflor

Risotto de coliflor
Dilluns, 26 de Novembre de 2018 « tornar

En aquesta recepta volem aprofitar els beneficis de la kale, un superaliment, i aprofitar al màxim les vitamines i minerals de la coliflor. Utilitzem la coliflor com si es tractés d'arròs. Ho veurem més avall.

  • La coliflor té un alt contingut en sofre, que crea un enzims responsables d'impedir la reproducció de cèl·lules cancerígenes o de cèl·lules tumorals.
  • La kale és una gran font de ferro vegetal per això està sùper indicada per a persones amb anèmies recurrents.
  • La coliflor és rica en calci, molt necessari per a persones de la tercera edat o amb osteoporosi.

 

Ingredients:

  • 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
  • 1/2 ceba trossejada
  • 15 g d'api trossejat
  • 2 grapats de kale o col arrissada trossejada
  • 1/2 tassa de pèsols congelats
  • 3 tasses d'arròs de coliflor cru
  • 1/2 culleradeta de sal marina
  • 1/8 culleradeta de pebre negre mòlt
  • 1/2 tassa de llet de civada
  • 4 cullerades de llevat nutricional

Escalfem l'oli en una paella gran o en una olla.

Hi afegim la ceba i l'api i cuinem a foc mitjà alt fins que comencin a daurar-se.

Afegim la kale i els pèsols i els coem durant uns 5 minuts, remenant de tant en tant.

Per aconseguir l’"arròs de coliflor" tan sols hem de ratllar la coliflor amb un ratllador manual, o ficar-la en petits trossos en un processador d’aliments.

Fiquem a la paella l’arròs de coliflor i la cuinem durant uns 5 minuts, remenant de tant en tant.

Hi tirem la sal, el pebre i la llet de civada, remenem i cuinem durant uns 5 minuts més.

Retirem del foc, tirem el llevat, remenem i ja tenim el nostre risotto llest per servir.

 


« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls