Cal Romesco

Estofat d'azukis

Estofat d'azukis
Dimecres, 27 de Març de 2019 « tornar

L’azuki o soja vermella és un llegum típic de l’extrem orient. Es tracta d’un llegum petit de color vermell fosc, en forma de ronyó. Degut el seu valor nutricional es tracta d’un aliment terapèutic i s’utilitza per a tractar problemes de ronyons, suprarenals, problemes premenstruals…

 

A diferencia dels altres llegums, els azukis és super digestiu i es recomana per a persones que no toleren bé els cigrons o les llenties.

 

A orient aquest llegum es fa servir molt en reposteria perquè té un gust dolcet. Se’l pot trobar en forma de brownie, magdalenes o gelat.

Ingredients:

 

2 gots d’azukis

1/2 carbassa a daus

150g d’espinacs

1 ceba

2 grans d’all

oli d’oliva

sal marina

  1. Posem en remull els azukis amb aigua abundant i els deixem reposar tota la nit.
  2. Posem els azukis amb una mica de sal en la olla a pressió i els fem a foc lent, una hora aprox.
  3. Escalfem els alls i sofregim els espinacs, quan ho tinguem dauradet, apaguem el foc i ho reservem.
  4. Sofregim les cebes amb una mica de sal i hi afegim la carbassa amb una mica d’aigua fins a cobrir-ho.
  5. Ho tapem i deixem coure un quart d’hora a foc lent.
  6. Barregem els azukis, amb els espinacs la carbassa i ja està a punt.

« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls