L’hummus és un plat tradicional d'orient mitjà. Es tracta d’una pasta de cigrons amb llimona, sèsam, tahín, oli d’oliva... Es pot fer servir com a acompanyament de plats principals o bé com a aperitiu i menjar-lo amb crudités...
Se'n poden fer múltiples variants, com hummus de llenties, d'olives, de pastanaga...
Aquí us proposem un hummus de remolatxa. Els aliments d'aquesta recepta us ajudarà a:
Ingredients:
Rentem els cigrons i els deixem en remull amb aigua tèbia i sal durant la nit. Posteriorment els escorrem i posem a coure amb una mica d'aigua, ceba, all i sal, aproximadament 1 ½ h fins que estiguin tendres. En traiem l'aigua i els reservem.
Després rentem la remolatxa, la pelem i col·loquem en una olla amb una mica de sal fins a coure-la. L'escorrem però en reservem el líquid.
A continuació batem una mica els cigrons i hi comencem a afegir la remolatxa, les llavors de sèsam, el pebre vermell dolç, la dent d'all, el suc de la llimona i l'oli d'oliva. Aquí comenem a corregir segons els nostres gustos: si preferim l'hummus amb més humitat podem afegir l'aigua de la cocció de les remolatxes. Salpebrem, amb moderació.
Finalment el servim en un plat central i l'acompanyem amb llesques de pa integral o crudités.
Per a què t'inspiris: