Cal Romesco

Api nap al forn

Api nap al forn
Dimecres, 13 de Març de 2019 « tornar

L'api nap és un rizoma bulbós i té forma esfèrica de color marró amb moltes arrels petites i una petita tija verda. Pot arribar a fer 10-20 cm i pesar al voltant d'un quilo. La carn de l'api nap, de color os, és dura i compacta amb un gust més suau que l’api, lleugerament dolç i amb gust de julivert.

És originari del nord d'Europa, actualment és molt conreat, conegut i cuinat al centre i nord d'Europa.

Destaca per la seva vitamina k i C. És un antioxidant potent, prevé malalties cardiovasculars, i és un gran depurador hepàtic.

Entre les seves propietats està la de regular la pressió arterial i la diabetis, està indicat per a dietes d'aprimament ja que és un bulb baix en carbohidrats.

Gran efecte diürètic i evita la retenció de líquids. Es pot cuinar de moltes maneres: bullit, cru, en cremes... en aquesta recepta ens hem decantat per la versió al forn.

 

Ingredients:

1 api nap

Oli d’oliva

Sal

Pebre

 

  1. Escalfem el forn a 190ºC i mentrestant anem pelant l’api nap i el tallem a rodanxes d’un cm.
  2. Pinzellem la safata del forn amb una mica d’oli, col·loquem el api nap i el pinzellem per sobre amb oli, sal i pebre.
  3. Introduïm la safata al forn durant 15 min aprox. Cap a meitat de la cocció revisem i li donem la volta.
  4. Passats els 15 min, punxem amb un ganivet per veure si està tou.

 


« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls