Pudding de chia i maduixes
Dilluns, 26 de Novembre de 2018
« tornar
La chia és una llavor negra petita original d’alguns països de Centreamèrica i de Mèxic, on fa milers d'anys que es consumeix. Aquí us recollim algunes de les seves propietats ben interessants:
- En contacte amb algun líquid la chia allibera mucílag, una substancia llefiscosa que incrementa el volum de la femta i lubrica l’intestí, per això contribueix a evitar el restrenyiment. També, com que les llavors en contacte amb l'aigua augmenten de mida, són ideals entre hores perquè són saciants.
- Tenen un alt contingut en Omega 3, cosa que fa que ajudi a regular la pressió arterial i el colesterol en sang (disminueix LDL i augmenta HDL).
- La chia té una alta concentració en antioxidants que frenen fins el 70% dels radicals lliures. Això ajuda a prevenir l’envelliment prematur de la pell i a reparar els teixits musculars.
- La seva fibra fermenta molt fàcilment, per això es considera un aliment prebiòtic que contribueix a la salut de la flora intestinal.
Ingredients:
- 4 cullerades de chia
- 1 tassa de llet d’ametlles
- 1 tassa de maduixes fresques
- 4 fulles de menta
Hidratem la chia amb la llet d’ametlles en un bol i la deixem reposar, de mitja hora fins a tota la nit, si ens convé. Observarem el líquid agafa consistència gelatinosa, això és el púding de chia. El podem servir en gots petits i afegir-hi tires de maduixes.
Decorem la part de dalt amb més maduixes i amb les fulles de menta.
« tornar