Cal Romesco

Pudding de chía i maduixes

Pudding de chía i maduixes
Dilluns, 26 de Novembre de 2018 « tornar

La chía és una llavor negra petita original d’alguns països de Centreamèrica i de Mèxic, on fa milers d'anys que es consumeix. Aquí us recollim algunes de les seves propietats ben interessants:

  • En contacte amb algun líquid la chía allibera mucílag, una substancia llefiscosa que incrementa el volum de la femta i lubrica l’intestí, per això contribueix a evitar el restrenyiment. També, com que les llavors en contacte amb l'aigua augmenten la seva mida, són ideals entre hores perquè ens produeixen sacietat.
  • Tenen un alt contingut en Omega 3, cosa que fa que ajudi a regular la pressió arterial i el colesterol en sang (disminueix LDL i augmenta HDL).
  • La chia té una alta concentració en antioxidants que frenen fins el 70% dels radicals lliures. Això ajuda a prevenir l’envelliment prematur de la pell i a reparar els teixits musculars.
  • La seva fibra frementa molt fàcilment, per això es considera un aliment prebiòtic, contribueix a la salut de la flora intestinal.

Ingredients:

  • 4 cullerades de chía
  • 1 tassa de llet d’ametlles
  • 1 tassa de maduixes fresques
  • 4 fulles de menta

Hidratem la chía amb la llet d’ametlles en un bol i la deixem reposar, des de mitja hora fins a tota la nit, si ens convé. Obsevarem que passada l'estona el líquid agafa consistència gelatinosa, això és el púding de chía. El podem servir en gots petits i afegir-hi files de maduixes.

Decorem la part de dalt amb més maduixes i amb les fulles de menta.

 


« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls