Cal Romesco

Melmelada de bergamota

Melmelada de bergamota
Dimecres, 13 de Març de 2019 « tornar

La bergamota és un cítric, un creuament entre la llimona i la taronja sanguina. És originària de Sicília, i sobretot es coneix per les seves propietats en el món de la cosmètica com a oli essencial per a molts perfums i cremes.

Entre les propietats de la bergamota com a oli essencial també es troba la de combatre l'insomni, alleujar depressions, reduir febres, remei contra polls...

Darrerament s'utilitza molt en el món de la rebosteria i cupcakes per la seva ratlladura, melmelada i aromes.

 

Ingredients

1 kg de bergamota

600g de sucre de canya eco

La pell de dues bergamotes

 

Recepta

  1. Netegem les bergamotes molt bé perquè farem servir la pell, que és porosa.
  2. Amb un ganivet tallem la part groga de la pell sense agafar la part blanca, que és molt amarga.
  3. Tallem la pell a tallets petits o a làmines i reservem.
  4. Tallem la polpa a trossets petits i les posem a foc mig. Quan comença a bullir baixem el foc i les deixem cuinar durant 15 min.
  5. Hi afegim el sucre, la pell i ho coem tot junt uns 45 min aprox. De tant en tant anem remenant perquè no s’enganxi.
  6. Passats 45 min. Agafem una mica de melmelada i la posem en un plat inclinat, si cau massa ràpid vol dir que s’ha de continuar coent, i si ja es prou consistent apaguem el foc.
  7. Un cop estigui llesta la podem conservar en potets de vidre al buit.

« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls