Cal Romesco

Xerrada de cuina terapeutica Mimasa

Xerrada de cuina terapeutica Mimasa
Dijous, 5 de Març de 2020 « tornar

Recentment hem pogut oferir als clients l’oportunitat d’assistir a una xerrada de cuina terapèutica per part de l’empresa Mimasa a les instal·lacions d’AREP.

La xerrada va ser de la mà de MIMASA, l’empresa es dedica a la venta de productes elaborats de manera tradicional i artesanal del japó i altres països, durant la xerrada vam aprendre sobre alimentació macrobiòtica que es basa en el yin i el yang, una alimentació equilibrada. Hi ha molts aliments que desconeixem i alguns mes coneguts que multitud de cultures han fet servir durant segles, en aquests cas els japonesos tenen productes molt beneficiosos que us convidem a descobrir:

          Miso: Hi han 40 tipus diferents de miso, es soja fermentada junt amb un altre ingredient, hi ha de mes habituals com per exemple el Hatcho miso, fermentat amb el fong koji durant 3 anys o el Mugi miso,  fermentat amb civada. El miso va be en casos de debilitat física, cansansi, per la recuperació de cirurgies i en processos com la quimio o la radioterapia.

          Tamari: Es la fermentació de la soja amb sal i aigua, ajuda al sistema digestiu a absorbir els nutrients, es un inhibidor de la contaminació i ajuda a superar la fatiga.

          Azuki: Son unes mongetes vermelloses, son riques en proteïnes, calci i ferro, ajuden a aprimar-se, promouen una activitat sexual equilibrada i regulen el nivell de sucre, per lo tant son ideals en cas de diabetis.

          Umeboshi: Es una pruna àcida i salada, es pot trobar sencera fermentada, en puré i en pildores. Ajuden a mantenir el bon funcionament del sistema hepàtic-digestiu, recomanat en dietes de recuperació per esportistes i en cas de desgast mental, a demés de ser útil per refredats i problemes digestius.

          Gingebre: Es pot prendre com a condiment en el menjar o com a infusió. Va be per calmar els dolors articulars i els mal de cap, millora el reg sanguini ja que es anticoagulant i facilita la digestió

          Tekka: Es un condiment de sabor fort que s’ha de prendre amb mesura, esta feta amb hatchamiso, pasta de sèsam, oli de sèsam, arrel de lotus, gingebre, pastanaga i bardana. Va be per assimilar els nutrients i en cas de anèmia, ja que es ric en ferro i efectiu per combatre els dolors articulars, també es un remei contra migranyes, asma i diarreas.

          Picles: Son fermentats o adobats de verdura, es barregen amb altres aliments, estimula el sistema immune, contenen  molta vitamina C i restableixen la flora intestinal, també afavoreix els probiòtics.

          Lotus: L’arrel del lotus es pren com a infusió, o es fa servir com a ungüent, va be pel cor, la pressió cardíaca, millora la digestió i contrau els bronquis, lo qual ajuda significativament a respirar i el seu efecte es immediat.

          Kuzu: Es una arrel a la que se li ha tret el mido i les impureses, es efectiu per combatre tant la diarrea com el restrenyiment ja que fa que l’intesti recuperi els moviments peristàtics i afavoreix la flora intestinal. També es efectiu contra febre, fatiga, al·lèrgies i mucositats.

          Daikon:  Es un nap blanc depuratiu, digestiu i diürètic, ajuda a expulsar els excessos de sucres, greixos, carns... es pot prendre cru (un cop remullat), en amanides, bullit i si es barreja amb miso, ressalta el gust.

          Sèsam: El sèsam es una llavor que pots trobar en diferents derivats, olis, tahin, gomasio, es un aliment ric en lectina i fòsfor, a mes conté proteïnes i minerals assimilables. Actua sobre el sistema nerviós.

          Beguda Mu: Es una barreja de 16 plantes que ajuda al sistema immune i alleuja els problemes estomacals, també va bé per combatre el estrés.

          Té kikucha: Provinent del te verd, es ric en calci i vitamines C i E.

          Té Bancha: De les fulles i branques del te verd, molt aromàtic i propietats antioxidants i alcalinitzants.

A la web de Mimasa www.mimasaifigen.com també tenen un blog on podeu veure receptes i mes informació sobre aquests productes.


« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls