Cal Romesco

Tornada a la rutina amb bon ànim

Tornada a la rutina amb bon ànim
Divendres, 14 de Setembre de 2018 « tornar

Irritabilitat, pèrdua de gana, apatia, alteracions de la son, falta de concentració, poca capacitat d'atenció. Aquests són els símptomes principals de la coneguda síndrome postvacances.

Després d'unes quantes setmanes de vacances i desconnexió, tornar al ritme normal de feina o estudis se'ns fa una mica difícil de sobre portar.

Per això diem que es tracta d'un transtorn adaptatiu, perquè venim d'un període de descans. on trenquem totalment amb la nostra rutina diària (ens llevem més tard, mengem a deshora i malament, anem a dormir més tard...) i en tornara les nostres tasques diàries no ens veiem capaços de respondre l'alt número de demandes que suposa la tornada a la feina o els estudis. En realitat es tracta d'una síndrome esporàdica, que sol desaparèixer al cap d'unes setmanes, quan l'organisme es torna a habituar al dia a dia.

Per això és important que quan reiniciem la nostra activitat ens centrem en planificarmolt bé les nostres tasques i respectem el nostre horari, mengem adequadament, dormim entre 7 i 8 hores i aprofitem que els dies encara són llargs per fer alguna activitat esportiva o lúdica. Són petites eines que ens ajudaran a la nostra tornada a la quotidianitat.

Tot i així, si reincorporar-vos a la rutina se us fa molt dur, des de Cal Romesco, la nostra botiga ecològica, us proposem unes quantes plantes amigues que us poden ajudar molt aquests primers dies:

El ginseng ecològicté una acció adaptògena en el nostre cos, és a dir, s'adapta a les nostres necessitats. Per exemple, una planta adaptògena pot fer pujar la pressió arterial a una persona amb la pressió baixa, però aquesta mateixa planta, també pot fer baixar la pressió a una persona amb la pressió alta. El ginseng ajuda a vèncer l'apatia i l'estrès, es pot prendre en extracte líquid, en càpsules o fent una deccoció de l'arrel i prendre aquesta infusió 2 cops al dia.

La bacopa ecològica, aixeca l'ànim i disminueix els estats d'ansietat lleu i tristor. Aquesta planta es pren en pols, càpsules o comprimits.

La radiola ecològica, un altre adaptògen, ajuda a combatre l'astènia, la desmotivació i l'estrès. Podeu fer decocció d'aquesta arrel 2 cops al dia, o també prendre-les en càpsules o extracte.

 


« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls