Cal Romesco

Significat de les etiquetes (3ª part.)

Significat de les etiquetes (3ª part.)
Dimarts, 14 de Gener de 2020 « tornar

Ja tenim aquí sis símbols, n’hi ha un que no parla del contingut, ja sabeu quin es?, anem a pel primer.

El primer es un símbol molt conegut, el yin i el yang, però que significa quan es troba en l’envoltori d’un aliment?, significa que es menjar macrobiòtic, inspirat en el menjar del extrem orient on l’alimentació, la medicina i l’espiritualitat van de la mà crean un equilibri en la sang de 5 parts de sodi per 1 de potassi. Es poden trobar a gran varietat d’aliments i de preparats, com poden ser cereals, infusions, o menjar preparat.

El segon símbol fa referència a l’envàs, ens diu que es reciclable, parcial o en la totalitat depenent de la complexitat del envàs, per exemple, el brics estan compostos de cartró, plàstic i alumini, l’alumini igual que el vidre, es recicla el 100%, el plàstic es recicla, però es perd una part en el procés, i el cartró dels brics no es reciclable, almenys de moment. Els envasos que porten aquest símbol porten integrat al preu una part del cost del reciclatge, per tant, si no ho recicles, aquests cèntims es desperdicien.

El tercer símbol, es sovint representat amb un conill, vol dir que no ha estat testat en animals. Els laboratoris de productes de cosmètica e higiene, alimentació (conservants, estabilitzants, colorants), inclús pintures i materials de construcció,  fan servir 12 milions al any de mamífers, sobretot roedors, i amb menys freqüència, aus i amfibis, aquests son exposats a les substancies i se’n observa els efectes, sovint fins la mort, per saber-ne la tolerància. La llei europea només deixa fer aquestes practiques, si es demostra que no hi ha un altre manera de comprovar-ho.

El símbol inferior esquerra, el coneixeran sobretot els pares que tenen criatures petites, ja que significa que el producte esta destinat a nadons a partir del 6é mes i es que les necessitats nutricionals els primers mesos de vida son molt diferents a les d’un adult, en aquest cas ens indica 6+, però podem trobar aquest símbol amb varis números, 4+, 6+, 8+ i 12+. Recordar, que no només es troben en farinetes, també d’altres productes com galetes, aperitius i infusions.

Anem a pel penúltim, aquest ens suggereix que llegim les instruccions, de vegades porten llibret dins la capsa, o està escrit a la mateixa capsa. Es important per exemple les dosis màximes de l’aliment, les contraindicacions, també les combinacions adequades o la forma de cuinar-ho, entre d’altres.

L’últim el trobarem a la majoria d’envasos,  l’haurem de buscar on diu el pes, significa el pes net , es refereix al pes de l’aliment sense contar amb l’embolcall, es un sistema per garantir que el preu s’ajusta al contingut , d’aquesta manera no ens poden enganyar amb el pes afegit de l’embolcall.

Esperem que us hagi agradat i hagueu aprés algo nou! Fins un altre.


« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls