Cal Romesco

Significat de les etiquetes (2ª part)

Significat de les etiquetes (2ª part)
Dilluns, 7 de Octubre de 2019 « tornar

Molt bones, aquí us portem la segona part del significat de les etiquetes, aquestes son menys comunes, les sabeu totes?

El primer fa referència a la certificació ecològica, a Espanya el control del mercat ha sigut transferit a les comunitats autònomes, pel que son els consells reguladors d’Agricultura ecolócica de cada comunitat autònoma els responsables de adjudicar aquests certificat. Garanteix que els productes han estat produïts o elaborats seguint les normes de l’agricultura ecològica, i que han estat controlats en tot el seu procés de producció, elaboració, envasat i comercialització. El símbol pot tenir les mateixes característiques, però diferent text.

El segon el podem trobar a begudes alcohòliques i recomana no consumir durant l’embaràs o m’entres s’està tractant de quedar-se embarassada .  Tots els tipus d’alcohol son igualment  perjudicials pel nounat, inclús tots els vins i la cervesa.

El tercer el podem trobar en cosmètica i neteja, ens diu que el producte es cosmètica ecològica i natural. No hi ha una normativa europea que es pugui englobar en un símbol, pel que diferents  organismes de certificació posen el seu certificat seguint diferents paràmetres. Així doncs podem trobar molts símbols depenent l’organisme que adjudica el certificat.

A la línea de sota trobem el símbol de kosher, que en hebreu significa apte, la Torà indica que només poden menjar animals de ganadería i caça que tinguin peülles i siguin remugants. La preparació dels productes també son important, ja que en l’elavoració no es poden barrejar uns aliments amb d’altres, tot d’acord a les normes dietètiques jueves, aquestes lleis s’anomenen Kashrut.

El penúltim símbol pertany a sense oli de palma hi ha aliments que consumim que el contenen,es poc saludable perquè tenen moltes grasses saturades que incremeten el colesterol.

 Es por trobar en aliments de poc interès nutricional,ja que les empreses li surt més econòmic.

L’últim símbol es refereix a la durabilitat del producte un cop obert ,en aquest cas 6M significa que un cop obert començarà perdre propietats els 6 mesos, el podem trobar en cosmètica de bellessa, neteja i en cremes solars…etc.

Esperem que us hagi agradat aquest article i haguem aprés alguna cosa nova.

En el pròxim article ja explicarem més coses que us agradi i us orienti.

Saluts i fins un altre.


« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls