Cal Romesco

Significat de les etiquetes (1ª part)

Significat de les etiquetes (1ª part)
Dimecres, 18 de Setembre de 2019 « tornar

A Cal Romesco tenim molts tipus de productes, ecològics, de proximitat i socials,  sempre podeu preguntar als nostres dependents sobre el producte, però aquí us deixem una guia del significat dels distintius que apareixen a les etiquetes dels envasats, els coneixes tots?

El primer símbol és un certificat oficial de la unió europea que acredita que el producte procedeix de l’agricultura ecològica, que ha sigut respectuós amb el medi ambient, que no s’han fet servir químics de síntesi ni transgènics. És representat generalment en verd, però també el podem trobar en altres colors.

A Cal Romesco pots trobar aquest pictograma a la major part dels nostres productes,  tant en alimentació com a cosmètica i neteja.

El segon logo apareix als productes bio, poden ser representats en varis aspectes i sovint porten una fulla, son productes que no contenen transgènics (no s’han manipulat genéticament).

El logo que el segueix es el de producte vegà, que tingui la qualitat de vegà, significa que no es d’origen animal, referint-se tant a la carn, com els productes derivats dels animals com serien la llet i els ous. A la botiga tenim molts productes per a vegans, com per exèmple varietat d’hamburgueses vegànes, substitutiu de l’ou, postres...

A baix, el símbol representat per una espiga barrada significa que el producte és sense gluten, pot tenir mes aspectes i colors. A Cal Romesco tenim una secció especial per aquests productes, però pots trobar el pictograma a més llocs. Pa, pasta, cereals, tortes, inclús cervesa.

El següent es refereix a sense lactosa i sovint ve representat amb una ampolla de vegades barrada, or ser que no surti coma símbol y directament ho posi en lletres. A la botiga tením varis productes, com llet, formatge, beixamel, postres, cremes per untar...

L’últim es el logo de comerç just, implica que les condicions laborals i sou dels treballadors son les adecuades, que no hi ha agut explotació infantil, que s’ha respectat la igualtat entre homes i dones, i que ha sigut respectuós amb el medi ambient, sovint es dona  el cas, de que aquests productes siguin una mica mes cars, que d’altres que no tenen aquest reconeixement, ara sabeu per que.

En el cas dels productes solidaris,  el símbol es determinat per l’empresa i sovint no posen distintiu però sí una explicació, o simplement el proveïdor es solidari i no posa logo algún .

Cal Romesco també recolza els productes solidaris, com a centre especial de treball que som, els nostres clients ajuden a formar-se i donar feina a persones en risc d’exclusió social en aquest cas a persones afectades per la salut mental. En quan als productes, tenim vins que son cultivats i elaborats per persones discapacitades, tenim respalls de dents que part del seu cost va a fundacions solidaries, i marques que ja de per si son solidàries com “La Fageda”, “Ordi” o  “Els ECO’s d’Onyar”.

Si us ha agradat, trobareu més pictogrames en el proper article "significat de les etiquetes (2ª part).

 

 

 

 

 


« tornar
 
Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls