Consum Responsable - Cal Romesco

Criteris Consum Responsable

“Els individus poden escollir entre comprar o no productes respectuosos amb el medi ambient.” Kofi Annan. El consum responsable és un nou estil de vida que implica respectar el mediambient i crear oportunitats per a persones en risc d’exclusió social entre d’altres.

Proximitat

A les botigues de Cal Romesco trobaràs productes de proximitat. Els nostres proveïdores són empreses i entitats amb la producció local a Catalunya en la majoria de casos.

Social

La integració social és el pilar de Cal Romesco. La plantilla està formada per persones amb problemes de salut mental del Centre Especial de Treball La Calaixera d’Arep.

Comerç just

Es garanteix la igualtat d’oportunitats per a productors locals i donar les condicions justes en tot el procés de l’elaboració i la venda posterior.

Transparència

El projecte Cal Romesco forma part de l’Associació per la salut mental (Arep), entitat sense ànim de lucre que compleix amb els requisits de gestió transparent.

Xarxa

Els i les 66 proveïdores socials, locals i de proximitat hi formen part com a actors principals. Treball en xarxa és un dels claus principals del projecte.

Ecologia

A través de la compra de productes ecològics es redueix el impacte ambiental de l’activitat econòmica al món. Oferim una àmplia oferta de productes certificats.

Reciclatge

Intentem reduïr, reciclar, no fer servir el plàstic i reutilitzar per disminuïr els residus al planeta. Tot el mobiliari ha sigut reutilitzat i fet per persones amb problemes de salut mental.

Promoció

Totes les persones amb problemes de salut mental treballant a Cal Romesco disposen del seu propi itinerari amb l’objectiu de la inserció laboral a empresa ordinària.

Banca ètica

Treballem amb la banca ètica per tal de promoure la col·laboració social entre els diferents agents socials.

 

Fem servir cookies pròpies i de tercers per analitzar els teus hàbits de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes el seu ús.
OK  |  més detalls